Norgesarkivet, februar 2015

Mye skjer nå med Norgesarkivet.

Bildeseriene fra 1990 og 1991 blir koblet til kart. Dette er bilder som i sin tid ble fotografert for dørsalg. Fotografert med Pentx 67 og 165 mm på 120 film. Ti bilder pr film i såkalt 6×7 som egentlig er 55×70 mm. Filmene er skannet i 2400 DPI, ca 13 mb i jpg format.  Her er 110 bilder fra Oslo fotografert 15. juli 1991.

hellerudDet finnes en loggbok fra start med 18 flyturer beskrevet. Etter det ble loggen digital og det er dataene som benyttes i dag. Nå noteres den enkelte filmen som ferdig. En av de andre ansatte henter opp bildene og hele settet blir lagret inn under kommune, år osv. Noe av jobben nå er faktisk å rette opp småfeil og mangler. Heldigvis er det et promille spørsmål av volumet.

jobbliste

 

Den enkelte film bilr merket ferdig og etter at bilder og data er samlet, blir behovet for disse dataene ikke lengre nødvendige.

 

 

227 thoughts on “Norgesarkivet, februar 2015

  1. Pingback: nortriptyline online pharmacy

Comments are closed.