Dokumentasjon

I over 40 år har jeg dokumentert hvordan landskapet og bygningsmassen har forandret seg over tid, med et arkiv som nå inneholder over 1,5 millioner flyfotografier. Alle bildene har eksakt fotodato, noe som gjør dem til verdifulle bevis på den faktiske situasjonen på bakken fra perioden 1982 til 2021.

Dette omfattende arkivet har vist seg å være uvurderlig når det gjelder dokumentasjon av bygninger, brygger, veier og inngrep i naturen. Kommuner har brukt bildene til å bevise sine standpunkter i rettslige tvister, enten det handler om privatpersoner som utfordrer offentlige vedtak, eller om det er offentlige instanser som går mot enkeltpersoner.

Det er ikke bare kommuner som drar nytte av dette materialet. Statsforvaltere, advokater, investorer og utbyggere bruker bildene som dokumentasjon for å sikre at historiske forhold blir rett ivaretatt i nye prosjekter og tvister. Gjennom årene har jeg sett hvordan ulike parter har brukt disse bildene i alt fra små konflikter om tomtegrenser til større juridiske saker om utbyggingsrettigheter.

Om du trenger hjelp med å dokumentere hvordan en situasjon har vært tidligere, kan jeg sannsynligvis hjelpe. Mitt arkiv kan være avgjørende bevismateriale for å fastslå hvordan ting har sett ut på et spesifikt tidspunkt. Jeg har dekket hele perioden fra 1982 til 2021, så om det er noe du vil undersøke litt tilbake i tid, er sjansen stor for at jeg har bilder som kan hjelpe deg med å få klarhet i saken.

Lasse Tur lasse@tur.no / +4795184926

Leave a Reply